WYJĄTKOWA PARYSKA BOULANGERIE
Tym razem odwiedzający mogli zasmakować pozycji z menu stworzonego przez szefa kuchni, Mory’ego Sacko - zdobywcy gwiazdki Michelin. Wydarzenie miało formę opowieści podzielonej na rozdziały, w której można było poznać kunszt indywidualizmu mistrza Sacko i zobaczyć nawiązania do LBX.
Przybycie: zapowiedź wydarzeń
Podgrzanie: stanowisko z bagietkami w hipnotyzującym oświetleniu, które symbolizowało włączenie pieca.
Składniki: produkty potrzebne do upieczenia croissanta przepięknie wyeksponowane w szkle, z zachowaniem rzeczywistych proporcji.
Wyrastanie: gości otaczały gigantyczne kule nawiązujące do procesu wyrabiania ciasta.
Pieczenie: goście przechodzili przez tunel z pofałdowanej tkaniny, przypominającej warstwy ciasta, w otoczeniu przyjemnych dźwięków przywodzących na myśl chrupiące wypieki.
Podanie: na dwóch taśmowych podajnikach sushi serwowano pudełka z wizualnymi nawiązaniami do Lexusa LBX, zawierające słodkie lub wytrawne pyszności.
Prezentacja LBX: między podajnikami, na interaktywnej platformie z podświetleniem o zmieniających się kolorach, dumnie prezentował się Lexus LBX.
Degustacja: na dwóch stanowiskach zaprezentowano kulinarne arcydzieła Mory’ego Sacko.
Na piętrze: z balkonu goście mogli cieszyć oko widokiem na na całe wydarzenie - LBX jako „danie dnia” oraz podziwiać galerię zdjęć z poprzednich wydarzeń.
Czy chcesz dowiedzieć się więcej na temat intrygujących, zmysłowych doświadczeń, jakie przynosi samoładujący hybrydowy Lexus LBX? Tutaj odkryjesz absolutnie wyjątkowe wzornictwo, technologię oraz atmosfery. Jeśli chcesz wrócić do miejskich wydarzeń inspirowanych przez LBX, kliknij tutaj. Zapraszamy na szczegółowe relacje z wydarzeń w Londynie i Mediolanie.